Dalposten

Lidt historie om Dalposten

Forbindelsen til omverdenen har i mange år været en af udfordringerne i Grønnedal. For at imødekomme ønskerne om “nyhedsformidling” påbegyndtes i 1952 udgivelsen af et dagligt nyhedsbrev. Nyhedsbrevet, kaldet DALPOSTEN, indeholdte generelt nyheder fra den store verden,  det lokale vejr og andet af lokal interesse. Hvornår man overgik til et egentligt tjenestestedsblad med egen redaktion er uvis. Foreningens arkiv viser dog, at numre fra 1962 har fået egen redaktion og meget mere lokalt indhold.

Designet af DALPOSTEN har været meget skiftende. Indtil starten af 1960’erne var det yderst sjældent, at DALPOSTEN var forsynet med en forside. Herefter var det en tegnet forside, som var inspireret af en særlig aktuel begivenhed. Anvendelse af våbenskjold/anker blev hurtigt et gennemgående tema. I 1969 overgik man til et nyt design, udviklet af FOV (Forsvarets Oplysnings- og Velfærdstjeneste), hvor forsiden oftest havde et billede af en aktuelt begivenhed. Samtidig fik DALPOSTEN en årgangsbetegnelse. De ældste numre man umiddelbart kunne finde, var netop fra 1962, der således blev valgt som årgang 0.

Dalposten er udkommet meget uregelmæssig. I perioder udkom bladet ugentligt eller hver 14. dag. Ved læsning af de enkelte numre, fremgår det tydeligt, at der var udfordringer med at få tilstrækkelige redaktionsmedlemmer, hvorfor DALPOSTEN i perioder ikke udkom.
Foreningen råder over et stort arkiv af DALPOSTEN. Det sidst kendte nummer er nummer 1/1978.

Det er uklart hvordan nyhedsformidlingen herefter blev gennemført. Fra 90’erne og indtil Grønnedals lukning i 2012 blev “Ugeorientering”  udgivet ved kommandoens foranstaltning. Ugeorientering blev udgivet ugentligt og omhandlede udelukkende lokale indhold. 

Herunder ses udvalgte numre af DALPOSTEN.

Klik på billedet for at læse det pågældende nummer

Få at få adgang til arkivet skal du være medlem af Grønnedalsforeningen

Dalposten JUL 1954

Dalposten JUN 1960

Dalposten OKT 1964

Dalposten MAJ 1967

Dalposten OKT 1969

Dalposten JUL 1977

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

- og få de seneste nyheder

WELCOME,

Enjoy luxury, exclusivity and discretion

NOW TREAT YOURSELF!

Get 25% Off & Free Shipping On Your First Order. Enter Code WELL25SPE

Scroll til toppen